Onhan nyt niin, että AV-esivahvistin (seinille tulee Genelecit), jossa on komposiitti-, komponentti- ja HDMI-sisääntulot, pystyy pistämään projektorille kaikki nuo signaalit ulos yhden HDMI-piuhan kautta, eli tekemällä mediamuunnoksen? Marantzin laite on tässä mahdollisesti kiikarissa.
Olisi tarkoitus ostaa porukoille jossain vaiheessa uusi televisio ja siihen aktiivikaiuttimet kaveriksi. Kaiuttimet tulisivat suoraan television äänilähtöön kiinni, eli välissä ei ole vahvistinta. Toimiiko kaiuttimien äänenvoimakkuuden säätö suoraan digiboksin/television kaukosäätimestä? Vai riippuuko tämä tv:n mallista? Millä kaapeleilla aktiivikaiuttimet liitetään televisioon ja mihin liittimeen? Onko muita vinkkejä tai havaintoja ko. keissiin liittyen?
Toimii, jos laite tukee sitä eli jos äänilähtölle on variable/fixed -valinta televisiossa. Televisiossa on käytännössä joko RCA- tai 3.5mm plugi-liitin. Aktiivikaiutimessa sitten ties mikä mallista riippuen. Voi käydä jopa niin että piuha kannattaa kolvata itse tai voi joutua kikkailemaan adaptereilla. TV ja aktiivikaiuttimet kannattaa varmaan pistää saman mater/slave-tyyppisen jatkojohdon päähän jotta kaiuttimet saavat virtaa vain silloin, kun televisio on päällä.
Onglema, Vahvistin (denon 3313) johon kytketty blue-ray (denon xxx) soitin hdmi kaapelilla. Yritän soittaa cd:tä ääni ei kuulu. Vahvistin on kytketty tykkiin hdmi piuhalla. Laitan tykin päälle niin musiikki rupeaa kuulumaan.. Sammutan tykin ,niin musiikki soi ihan normaalisti.
Olen miettinyt muuttuuko äänenlaatu jos musiikkia soitetaan langattomasti vs. langallinen. Kaikki cd:t on siirretty läppärille, josta soitan niitä itunesilla AirPlayn kautta verkkosoittimelle. Kappaleet 320 kbs MP3-muodossa. Tokihan eroa on kuuntelenko cd:ltä vai mp3 mutta onko eroa jos sama kappale soi langattomasti tai langallisesti? Jotenkin tuntuu, että itunes lähettäisi heikompi laatuisena kuin mitä lähtötilanne on.
No sehän riippuu täysin siitä, onko siirtotie transparentti (läpinäkyvä, ääneen vaikuttamaton) vai ei. Esimerkiksi moni bluetooth-lähetin antaa häviöllistä siirtoa, joten on täysin mahdollista, että jollain tavalla havaitsee, että kaikki ei ole niinkuin pitää. Dynamiikka kärsii, paras isku bassoilta puuttuu, ylin diskantti on kateissa, emmätiedä. Sikäli kun Genelec suhtautuu äärimmäisen realistisesti äänentoistoon ja pyrkii omissa laitteissaan mahdollisimman neutraaliin (värittymättömään, vailla korostuksia tai vaimentumia olevaan) ääneen ja on virallisesti yhteistyössä Pebble Audion kanssa, niin varovasti uskaltaisin suositella Pebblen lähetin/vastaanotin komboja. Nuo tosin eivät ole sieltä halvimmasta päästä, mutta harva kunnollinen laite on, joskaan ei siitä tarvitse tolkuttomia maksaa.
https://www.youtube.com/watch?v=6RjP-TDMxjA mistä saisi tämän tapaisia kaiutinjalkoja kuin 19.40 kohdilla?
Aloin katsomaan uuden Hobbitin Extendended Editionia. Ongelma on, että tekstitys on liian alhaalla, toinen rivi jää piiloon. Elokuvassa olevat englanniksi käännetty örkkipuhe on elokuvassa, mutta itse valitut tekstit eivät. Soitin on Cambridge Audio Azur 651. Ennen katselua laite asensi automaattisen päivityksen, toivottavasti se ei rikkonut tekstitystä. Tämä on ensimmäinen levy, missä törmääntähän ongelmaan. Kuvasuhde on valiitu 16:9/auto, eli oikein.
Kappas vain. Ohjekirjasta lunttaamalla löytyi subtitle shift. Arvon muuttaminen -5 => 0 auttoi. Kylläpä löytyi taas ratkaisu nopeasti. Suurkiitos, x_jmt_x.
Nolla-asennossa tekstiä ei siirretä. Tuota voi (todennäköisesti) vaihtaa lennosta runttaamalla subtitle-napin pohjaan pariksi sekunniksi, jolloin ruutuun pitäisi tulla ilmoitus, että sopii säätää ja kuittaa "ok". Joissain scope-kuvasuhteen leffoissa tekstit on meitä leveän valkokankaan käyttäjiä varten nostettu kuvan päälle pois mustasta palkista. TV-käyttäjä saattaa haluta laskea ne alemmas..
Koska tätä ongelmaa ei ole aikaisemmin ollut, ehkäpä se ohjelmapäivitys sitten siirsi asetuksen pois nollasta. Kokeilin leffaa katsoessa painaa sub-nappia, mutta en sitten riittävän kauan, kun mitään ei tapahtunut. Mutta nyt kelpaa taas katsoa.
Se toimii noin Oppossa, jossa on sama Mediatekin (?) alusta. Siksi "todennäköisesti". Olisko 3 sekkaa pohjassa...
Olen hommaamassa smart tvn lisäksi tykkiä. Tähän asti olen käyttänyt samsungin smart tv dlna palvelinta elokuvien yms streamaamiseen pcltä, viaplaylle, yle areenaan, nettiin jne. Ajattelin liittää tykin ps3:seen mutta huomasin ettei sen serveri ole mistään kotoisin, ei esim löydä mkv tiedostoja teksteistä puhumattakaan. Mitä tilalle ja löytyykö mööpeliä jossa myös dvb-t viritin em ominaisuuksien lisäksi? Samsungin bluray digiboksi smart-tv hässäkkä?
DLNA:lla (irto)tekstitykset on enemmän onnenkauppaa... Kiinteät toiminee ja äänikanavamäärienkin kanssa voidaan jäädä kahteen... PS3Mediaserver toiminee Sampan härdelliä paree, samoin Plex? T: Vesku Disclaimer:Mullahan ei ole minkään valtakunnan kokemuksia mistään noista...
Mulla on sen verran että reilun pari vuotta vanha sampan smart tv toistaa nätisti erilliset tekstit mkv tiedostoissa. Ainoa ongelma tuossa on netflixin puute, mutta esim viaplay on. Uudemmissa ilmeisesti netflixkin löytyy. Tosin tällä hetkellä molemmat palvelut poikki. EDIT: Jumankauta KIITOS!!! Asensin tuon PS3 mediaserverin ja se toimii. Olin jo myymässä pleikkaa pois ja etsimässä uutta laitetta. Tää ratkesi näin. (Tähän se nöyrä kumarrus hymiö)