Laitteesta tuli viimeinkin arvostelua pihalle, siis luotettavalta saitilta: http://arstechnica.com/reviews/hardware/macbook.ars
MacBook näyttäisi olevan aika mainio HTPC, sehän on kuin mini, mutta siinä on näyttö. Musaa soitettaessa näyttö on välttämätön, jolloin mini ei ole kätevä. Kysymys kuuluukin: Saako MacBookin näytön pimeäksi silloin kun käyttää sitä ulkoisen näytön (tykin) kanssa? Parempaa graffaa on monien aika turha odottaa, nykyisenkin pitäisi Core Duon kanssa purkaa 1080p:tä ihan ok. 3D räiskintä on eri juttu, mutten oikein usko, että nämä intelin integroidut pitkään aikaan saa kiinni erillisiä piirejä. Pelit vaativat aina uusinta uutta ja integroidut vastaavat vain useiden vuosien takaisia erillisiä piirejä.
Tuo onkin muuten totta, en tullut ajattelleeks.. onko noissa jotain perustavaa laatua olevia teknisiä eroja? Eikös periaatteessa kaikki, prossu, muistit, cachet, kovalevyt yms ole aikas samalla viivalla? Paitsi prossu vähän nopeampi. Ja levyasema todennäköisesti vähän äänekkäämpi (ainakin powerbookin asema on aika äänekäs). Ilmeisesti tuo siis pystyy ihan mutkitta ainakin 720p kuvaa purkamaan, ellei prossu sitten kuumene niin paljon, että sitä pitää alkaa hidastamaan. Sitä se nimittäin ilmeisesti tekee, jos lämpö nousee turhan paljon. Mac miniä on tullut katseltua, mutta tämä vois olla parempikin vaihtoehto.
Mitä olen hopeinenomena.orgin foorumelta lueskellut, niin tässä on samanlainen ominaisuus kuin powerbookeissa, eli näytön voi lykätä kiinni jos käyttää ulkoista näyttöä. Tämä on aivan loistava ominaisuus, jonka avulla itse kannettan voi piilottaa ovelasti jonnekkin (toisaalta en kyllä ymmärrä miksi, koska se on todella upean näköinen ).
Kuulostaa hyvältä. Testaukseen jäisi vielä kuumeneeko kone miten pahoin, kun näyttö on kiinni? Normaalisti osa lämmöstä pääsee pois myös rungon yläpinnan läpi. Kun kansi on kiinni, niin silloin ei. Tämä lienee pieni ongelma, eikä tule esiin kuin HDTV-leffoja katsottaessa, jolloin prosessori joutuu topsissaan töihin. Yksi vaihtoehto voisi myös olla mustan taustakuvan käyttö. Silloinhan ruudulla ei näy mitään (siirtää dockin ja valikon ulkoisen näytön puolelle).
En tiedä onko tämä nyt ihan typerä ehdotus, mutta eikö olisi vain helpompaa pistää ruudun kirkkaus asetukseen 0 jolloin näyttö sammuu?
Muovi kuumentaa MacBookeja Apple kertoo, että jotkut sen MacBook-kannettavista saattavat käydä liian kuumina. Ongelman taustalla on, että koneita on lähtenyt tehtaalta ilman, että niistä on poistettu pölyltä suojaava muoviläppä. Ylikuumenemisen oireita ovat esimerkiksi koneen päältä tai pohjasta erittyvä lämpö sekä tuulettimen keskeytymätön toiminta. MacBookin omistajan kannattaa tarkistaa, onko koneen takaosassa tuuletusaukon päällä väritön muoviliuska. Mikäli on, sen voi irrottaa huoletta. Apple kannustaa käyntilämpötilasta edelleen huolestuneita katsastamaan toisen artikkelin, jossa Apple muun muassa kehottaa, ettei sylimikroa saisi pitää pehmeällä pinnalla (kuten sylissä), koska silloin ilma ei pääse virtaamaan tietokoneen ali. http://www.itviikko.fi/uutiset/uutisalue.asp?alue=yleis&UutisID=74839
Rakkaalla lapsella on monta nimeä: kannettava, sylimikro, notebook, laptop... Eli jos läppäriä ei voi ilman murheita pitää vaikka rintakehän päällä, kuten nyt kirjoittaessani tätä viestiä, niin vehje ei ole mikään kunnon kannettava.
Näinhän se on, tuossa on varmaan kyseessä ihan vain "yliturvallisuus", veikkaisin että monen läppärin manuaalista löytyy tuo sama juttu?
Olen kyllä samaa mieltä, mutta oman kokemuksen mukaan harva läppäri kuitenkaan pysyy niin viileänä että sitä oikeasti voisi pitkiä aikoja pitää jalkojen päällä tai rinnan päällä. Ja useita läppäreitä on tullut räplättyä PC puolelta kokemukset on tosin vuoden parin takaa kun siihen roskaan en enää näppejäni pistä. Oma iBook kuumenee kyllä aika tehokkaasti minun käytössäsi.
Eikös (ainakin uudemmissa) mäkin läppäreissä ole joku systeemi, joka pienentää prossun rasitusta jos lämpötila nousee uhkaavasti. Eli ei siitä varsinaisesti mitään vaaraa ole, jos kuumenee, kone vain hidastuu. Mä en kyllä kovin mielelläni pidä tätä powerbookkia sylissä, sen verran kuumenee kuitenkin. Ja kaikki ne puheet, mitä liika kuumuus alakerrassa tekee isyystoiveille .
Ainakin vanhempi PowerBook G4, joka taisi olla ensimmäisiä enemmän lämpeneviä malleja, laittaa ylimääräisen tuulettimen hurisemaan ko. tilanteessa. Meinaatko että Afrikassa on miljoonia jeesuslapsia? ;-)
Joo, en tiedä onko tässä PB:ssä sitä prossua rajoittavaa ominaisuutta, mutta ainakin jokin tuuletin lähtee hurisemaan, kun prossua rasittaa. Nyt kun prossu ei ole pahemmin rasitettu, kuuluu vain snadi hurina kun lähempää kuuntelee. Empä osaa tuosta Afrikasta sanoa , mutta onhan sille syynsä, että kassit roikkuu ulkopuolella, eivätkä sijaitse jossain lämpimämmässä paikassa.
Eikös tuossa jokunen aika sitten ollut jossain uutisessa, että joku herra oli polttanut kalleutensa pitämällä läppäriä pitempään sylissä
Itse kehittelin paksuhkosta pahvista levyn jota pidän aina läppärin alla. Näin ilma kiertää läppärin pohjan ja pahvin välistä ja sylissä pidettäessä pahvin läpi johtuu huomattavasti vähemmän lämpöä mitä suoraan itse koneen pohjasta, pitäen näin myös koneen viileämpänä. Koneen siirtely pöydällä onnistuu myös helpommin kun voi liu'utella konetta levyn kanssa pitkiinsä, eikä tarvitse nostella konetta (pohjan kumitäpät estävät koneen liu'uttamisen ilman levyä).
Ja sitten kun joku kompastuu virtajohtoon niin se nykäsee koneen lattialle koska magsafe-liitin ei irtoakaan?
Ei Powerbookissa muovitäpät ainakaan liikuttelua estä. Hyvin liikkuu pöydällä kun työntää, mutta pysyy kuitenkin paikallaan käytössä.
Tänään kilahti uudet MacBookit myyntiin! Suurin ero taitaa olla Intelin Core 2 Duo prossut. Muuten aika sama, kuin vanhakin. Näyttis edelleen aika roinake, mutta eipä MacBook pelikannettavaksi olekaan tarkoitettu.
Vähän aikaa sittenhän tulivat myös MacBookPro:sta Core 2 Duo prossulliset. Mielestäni tekivät myös erittäin viisaan teon ja palauttivat 15.4" versioon FW800-portin, jonka pudottivat ekasta mallista jostain syystä pois.