Pitääkö noissa arvosteluissa olla kuvia? Vai voiko tehdä arvostelun ilman että siihen laittaa mitään kuvia? Ajattelin tehdä muutamasta leffasta arvostelun, mutta ei ole kyseisistä leffoista kuvia. Haittaako pahasti jos tekee ilman kuvia, kannesta vissiin kuitenkin pitää olla kuva, vai?
Kannenkuva on helppo löytää mistä vain netistä. Ja mitä tulee kuviin arvostelussa niin toiset tykkää ja toiset ei. Pakollisia ne ei ole.
Minua kyllä häiritsee (jopa ärsyttää) Harry Limen "Kohtalon Kirja"-arvostelussa käyttämä toteamus "Ekstrojen kannalta julkaisu on täydellinen". Eniten tuossa pistää hampaita kiristelemään on juuri tuo sana "täydellinen".
Hyvää tekstiä taas. Fifth Element -arvostelun kohdassa "Eroa aikaisempiin versiohin (ei Superbit) ei kuvanlaadussa juurikaan ole." tuli mieleen, että tuskin kuitenkaan kuvanlaatua rinnastat ei-anamorfiseen suomijulkaisuun.
Ei tuota suomiversioon ole tullut verrattua. Lähinnä vertailua oli tuohon saksajulkaisuun (joka on myös Gaumontin versiosta tehty) ja sitten aikaisempaan UK-julkaisuun.
Mielestäni se vanha esittely oli loistava! Joten palauta ihmeessä tuollaisen kekkuloinnin tilalle. Mikä siinä ärsyttää? Minä kun olen sitä mieltä, että parempi ei extravalikoima voisi olla, niin ajattelin sanoa sen suoraan.
Kaksi uutta arvostelua, joita hieman hioin, kun systeemi palasi toimimaan: https://www.dvdplaza.fi/reviews/nayta.php?sid=816 https://www.dvdplaza.fi/reviews/nayta.php?sid=798
Ja uutta puskee! https://www.dvdplaza.fi/reviews/nayta.php?sid=783 Olen pahoillani, tiedän että syljen näitä turhan tiuhaan, mutta pidänpä moderaattorit työssä.
Hieman hitaasti lähti liikkeelle, kun juonta kerrottiin noinkin yksityiskohtaisesti, mutta kyllä sieltä oikein kiva arvostelu kuoriutui.
Niin, olisitpa nähnyt sen alkuperäisen vedokseni. Talk about spoilers! Mutta mielestäni yksityiskohtainen juonenselostus oli ihan hyvä ratkaisu. Kai minäkin saan välillä kehua itseäni? Ainakin sen paska Kohtalon kirja -tekstin jälkeen! :OI (en ole ollut päivääkään ilman tätä hymiötä)
Saatiinhan se vihdoin valmiiksi: Alfred Hitchcockin Strangers On A Train - Muukalaisia Junassa R2 Palautetta en taida jaksaa enää edes kinua Kaippa se 3DVD:n Hitchcock-boksin viimeinenkin elokuva (Notorious) pitänee tässä pian arvostella.
Hyvä arvostelu. Vähän ehkä itseääntoistava. Tästä lauseesta pidin erityisesti: Toki kuva on saanut myös osansa ajan vaikutuksesta eikä näin käy vertailukohteeksi 2000-luvun CGI-helvetissämme.
No niin, nyt sain tuon spagettiwestern-artikkelin valmiiks, juttu löytyy täältä. Perhana, kun nuo italialaiset nimet ovat sen verran pitkiä, että lauseet venyvät turhaan. Seuraava artikkeli koskeekin sitten Akira Kurosawaa ja miehen töitä. Tuon valmistumiseen menee tosin vielä aikaa. Lisäksi tässä Farscape Season 1 -arvio. Ja koskien tuota vuosilukujuttua. Itse kyllä tunnustan, että laitan aina siihen vain elokuvan julkaisuvuoden ja julkaisijan. Paha tapa, mutta tulee suoraan selkärangasta, pitänee koittaa sisällyttää myös se dvd-vuosi ja -julkaisija.
Muutama arvostelija näyttää nykyisin laittavan arvostelunsa julkaisija-kohtaan teoksen alkuperäisjulkaisijan / julkaisuvuoden. DVD-arvosteluiden kuitenkin ollessa kyseessä olisi kyseisen DVD:n julkaisija/ajankohta varmastikin oleellisempi tieto. Voihan aina käyttää myös kumpaakin (Warner/Sandrew Metronome 1984/2003).
En malta odottaa aivan helvetin hyvä tuo spagu-western artikkeli :thumbsup: :king: Erityiskiitos Terence Hill-leffojen maininnasta. Luulin jo, että Trinityt on unohdettu juttu. Ilmeisesti lähteenä on käytetty samoja opuksia mitä tuossa loppupuolella suositellaan? Onko niissä muuten mitään mainintaa Taggartista Mutta hyvä artikkeli :thumbsup:
Eiväthän Trinityt missään nimessä ole unohdettuja. Genrensä klassikkoja kaikki tyyni . Lähteenä tuli joissain kohdin käytettyä noita kolmea kirjaa, ja sitten vielä yhtä neljättä, mutta vain todellisen tiukan paikan tullen, kun ajatuskatkokset yms. kiusasivat aivoja. Ja tietenkin lähteenä toimivat myös Macaroni Western Bible-boksit, joita on tullut katseltua silmä kovana, sekä luonnollisesti parisen tusinaa spagu-VHS:ia. Taggartista ei sen suurempaa mainintaa tuossa suotta ollut. Eihän kyseessä periaatteessa ole spagettiwestern. Vaan paremminkin Hollywood-tyylinen western.
Steffeltä hyvä analyysi, jonka luki suurella mielenkiinnolla alusta loppuun asti. Mutta yksi asia pisti silmään, en ainakaan huomannut mainintaa Leonen leffasta: A Fistful of Dynamite En muista koska kyseinen leffan onkaan tehty(tarkistin, 1971), mutta Leone itse kertoi(mainitsi)sen Huulilarppukostajan exstroissa. Leone sanoi että häneltä toivottiin lisää westernejä ja hän teki vielä yhden trilogian, joka alkoi Huuliharppukostajasta ja jatkui A Fistful of Dynamitella ja päättyi Once upon a time in the Americaan.
No, pitihän arvata, että jotain mainitsemisen arvoista tuosta tekstistä unohtui. Tuo Fistful ja sen tarina olisi kyllä ollut hyvä muistaa mainita, mutta pääsi unohtumaan. Olin jo muutenkin huolissani tuosta Leone-osuudesta, sillä se vain venyi ja venyi koko ajan. Ja glottikselle. En ainakaan muista, että kirjoissa sen suurempaa mainintaa Taggartista olisi ollut, pitää koitaa muistaa tarkistaa, kunhan ehdin kotiin.