Vedenkulutus

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 02.02.2015.

  1. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 035
    Saadut tykkäykset:
    354
    Kaupoissa ainakin myydään rättipattereita, jotka voi kytkeä joko lämpimään käyttöveteen tai lämmitysveteen.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 365
    Saadut tykkäykset:
    1 401
    Meillä on kans kasarikerrostalossa tuollainen järjestely. Kyllähän se vähän ihmetyttää.
    Meillä on kiinteä vesimaksu, joten läträämme vedellä ehkä vähän liikaakin. Aiemmin omakotitalossa, kun asuimme, niin silloin tuli vedenkulutusta seurattua aika tarkasti. Lasten kanssa vettä palaa, joten toisaalta kiinteä vesimaksu on ihan ok, kun varmasti sen kautta säästämme.
     
  3. Make73

    Make73 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo niin myydään, yksi putkimies väitti ettei niitä saa enää asentaa ja mitä netistä hain niin jotkut muutkin samassa käsityksessä.
    Ilmeisesti käyttövesikiertoinen lattialämmitys on kielletty, mutta ei "rättipattereita" joissa siis lämminvesikierto.
    Täällä Kaupunki ei enää vuotavien/rikkinäisten tilalle asenna uusia vesikiertoisia rättipattereita, vaan ne korvataan sähköisillä jos ovat välttämättömiä.

    Ps. Monilla on käsitys että kun on kiinteä vesilasku niin voi lutrailla huoletta, kaikki vedenkulutus kyllä maksetaan on se sitten vuokrassa, yhtiövastikkeessa tai erillisellä vesimaksulla.
    Omasta mielestä oikeudenmukaista on maksaa siitä mitä kuluttaa eikä koko ro*anisuvun saunomisesta.
     
  4. 3JJ

    3JJ Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 757
    Saadut tykkäykset:
    411
    Rivariin (15 asuntoa) kun asennettiin huoneistokohtaiset mittarit, niin koko talon veden kulutus tippui kolmanneksella. Itsellä vesimaksu pieneni noin puoleen aikaisempaan tasamaksuun verrattuna.

    Nyt omakotitalossa 2 hengen taloudessa vettä meni viimeisimmän tasauslaskun mukaan 71 kuutiota vuodessa, eli alle 100 litraa per henkilö per vuorokausi. Vettä ei säästellä, pöntöt on 80-luvun mallia eli vettä menee, pyykikone on iso. Ainoa vettä säästävä olisi uusi astianpesukone, mutta sitäkin käytetään nopeutetulla ohjelmalla joka käyttää enemmän vettä.

    Vesilasku on noin 28€/kk ja siitä noin 30% on kiinteää perusmaksua, eli eipä paljon kannusta vettä säästämään. Perusmaksun osuus kun ei pienene vaikka kuinka säästäisi. Kulutuksen osuus on alle 20€/kk niin vaikka saisi jostain neljänneksen pihistettyä niin eipä paljon motivoi muutaman euron tähden.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 669
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei voi kuin ihmetellä taas näitä eroja kulutuksessa. Meillä menee kolmannes enemmän, vaikka vaatteetkin pestään muualla ja kaikessa yritetään vettä säästää. Minkä tyyppiset suihkupäät teillä on käytössä? Meidän suihkupäistä kyllä täydellä teholla tulee aika leveällä säteellä kovalla paineella, mutta luonnollisesti emme käytä painetehoista kuin ehkä puolia. Onhan niitä sellaisiakin suihkupäitä, joista tulee pienellä säteellä täydelläkin teholla kovin matalalla paineella.
     
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nyt ETP järki käteen ja nautitte suihkuista sen enempää jännittämättä.

    Mikään ole surkeampi kokemus kuin luiruava tai muuten vesipihi suihku. Näistä saa aina ulkomaanreissuilla "nauttia" ja paluu on yhtä juhlaa kun saa taas kotona laittaa suihkun täysille ja viihtyä vartin jos niikseen tulee.
     
  7. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    40 minsaa minulla suihkutusvaihe kestää. 35 minuuttia jos oikein yritän kiirehtiä. Eli jos pitää jokin pc-hipelöinti eli DVB-käsittely hoitaa 30 minuutin kuluttua, niin en edes yritä ehtiä suihkuun sitä ennen.

    Joskus yritän 35 minuutin aikaikkunaan mahtua, mutta kiirehtimisessä hengästyy ja hikoilee ja pulssi on lähes maksimissa ja joudun kuitenkin keskeyttämään pesun ja märkänä juoksemaan näppiksen ääreen kun kello hälyttää. Siispä 45 minuutin aikaikkunan vaadin, tai aikariippumattoman session, että ehtisin kuivana ulos ilman paniikkikiirettä ja hikoilua ja sydänkohtausta.

    Tuo on se "lyhyempi" suihkuni. Silloin kun ajan karvat pois (suunnilleen kerran kuussa) urakointiin menee 2 tuntia, eli en rupea hommaan jos ei ole vähintään 2 tunnin vapaata aikaikkunaa käytettävissä. En suinkaan 120 minuuttia vettä valuta, vaan ensin kuivana ollen leikkaan hiustenleikkuukoneella kehon karvat pois (roskiin, ei viemäriin) ja sen jälkeen olen normaalit 35...40 minsaa suihkussa pesemässä kaljuja posliinipintojani (=millin sänki) ja lopuksi kuivaan itseni. Ja kaavin lattialta lammikot lastalla ja pyyhin lattian pyyhkeellä, jotta voin myöhemmin sukkia kastelematta tepastella vessassa eli suihkutilassa.

    En siis mene suihkuun kosmeettisesti pelkkiä kaakeleita kastelemaan, tai mikä se naurettava pakkorutiini muilla ihmisillä onkaan, kun 5 minuuttia siellä vain ovat. Menen ainoastaan peseytymään.

    Alle 35 minuutissa on 100% mahdottomuus käydä kaikki likaiset paikat läpi, joten johtopäästös on, että 7 miljardia ihmistä on saastaisen paskaista rupusakkia, joka käy suihkussa vain kastelemassa pyyhkeitä, koska ihoa tai karvoja ei puhtaaksi voi saada millään metodilla 5 minuutissa, vaikka käyttäisi teräsharjaa ja painepesuria.

    Pitkätukkaisilla tarvitaan peseytymiseen luultavasti kokonainen tunti, jos minä miltei kaljuna tarvitsen 40 minuuttia, eli tämä aika kuluu pelkän ihon pesuun.

    Ilmeisesti "5 minuutin suihkun" tekniikka on se, että yhdellä suihkukerralla pestään vain 14,2857% ihmisen pesukohteista ja muu pinta jätetään likaiseksi. Plus joudutaan kuivaamaan lattia ja likaamaan pyyhkeitä 7-kertaisesti se määrä mitä minä joudun, koska teen täydellisen 100% pesun yhdellä sessiolla kerran viikossa ja loput 6 päivää märkätilan rakenteet saavat kuivua ja pöpöt laattojen pinnoilla kuolla janoon.



    Helteellä aurinkosäällä tilanne on toinen. Silloin joutuu suihkuun 2 kertaa vuorokaudessa. Ensimmäisen suihkukerran aikana huuhtelen auringonottohiet pois ja pesen ihosta vain satula-alueen, jotta seuraavaksi tapahtuva fillarointi ei synnyttäisi liian pahoja iho-ongelmia. Ulkoilureissulta palattua toinen suihkusessio, suunnilleen 40 minuuttia, jossa pestään kaikki paikat.

    Kesällä kylmä käyttövesi ei ole täällä kovin kylmää, joten suihkun voi tehdä pelkällä kylmällä vedelläkin, koska keho kuitenkin on ylikuumentuneessa tilassa ja haluaa viilennystä. Tai haalealla, käyttäen vain hieman kuumaa vettä.



    Syy harvoin toistuvaan suihkutukseeni on kenties siinä, että usein suihkukäynnin jälkeen saan flunssaoireita. Nousee pieni kuume vuorokaudeksi ja kurkku on kipeä ja muutenkin on sairaalloinen olo. Jokin SuihkuPöpö™ pääsee keuhkoihin tai ihon läpi kuormittamaan elimistöä silloin kun kastelen itseni. En kestäisi moista rääkkiä päivittäisesti toistuvana, mutta "ehdin parantua" kun saan 5 päivää levätä. Suihkun jälkeinen päivä on sairaalloinen kärsimyspäivä ja sitten on 5 päivää suht normaali olo.



    BTW: kun rikoin käsipeilini viime vuonna, se tipahti lattialle, niin opettelin ajamaan koneella karvat päästä ihan sokkona. Vuosikausina peilin kautta katsotut ja opitut rutiiniliikkeet kun toistaa entiseen malliin ilman peilin apua, tulee karvat leikattua ihan tarpeeksi tasaisesti käsikopelollakin. Tai en voi tietää, koska en enää näe mitä siellä takaraivossa oikeasti tapahtuu. Ties vaikka sinne olisi pesiytynyt TupsuHiiviö™ salapehkon uumeniin röyhtäilemään. Isompia tupsuja ei ainakaan tunnu olevan sormilla tunnustellen.
    .
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2015