Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299
    Another 48 hrs
    Perään sitten meni tämän UHD. Olin muistavinani, että tämä on yhtä huono kuin monet muutkin suositun elokuvan jatko-osat tuohon aikaan.
    Muistikuvani olivat väärässä. Aivan helmi tämäkin. Toki ei yhtä hyvä kuin ykkönen, mutta kaikki se taika oli edelleenkin mukana.
    9,5/10 toiminta komedia 90-luvulta.
     
    nepa tykkää tästä.
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 640
    Saadut tykkäykset:
    230
    The Conjuring: The Devil Made Me Do It

    Olen nyt katsellut nämä kaikki "kirotut" kutoskanavan digitelkkutallenteina. Kauhufilmeistä en noin yleisesti kauhiasti perusta. Tämä kolmas osa oli tosiaan, kuten muut ovat jo aiemmin maininneet, erilainen. Minun mielestäni ei niinkään negatiivisessa mielessä. Ilmeisesti koska en ole kauhuelokuvaihminen. Oli sellainen enemmän mainstream -teos. Trilleri jossa toki keskeinen yliluonnollinen komponentti. "Perustuu tositapahtumiin". No kai se sitten niin on.. Joka tapauksessa näyttelijöiden panos oli erittäin hyvä. Joskin kyllä mietityttää että millainen se kässäri oli, ja paljonko Saatana oli siitä paukutellullut Remingtonillaan. Eli se kuinka suuri se totuus oli fiktioon verrattuna prosentuaalisesti.

    Noh, joka tapauksessa oli erittäin OK illanviete kaikin puolin. ***½/*****. Suunnilleen saman arvosanan antaisin kailkille näille, mutta erilaisia ovat kuitenkin.
     
  3. Solo In Soho

    Solo In Soho Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    222
    Saadut tykkäykset:
    364
    Hieman taustaa. Lainattu The Films of Dorish Wishman: The Daylight Years julkaisun vihkosesta. Kirjoittanut Lisa Petrucci.

    "Vuonna 1959 keski-ikäinen, äskettäin leskeksi jäänyt nainen aloitti maineikkaan uran eksploitaatio elokuvateollisuudessa. Hänen nimensä oli Doris Wishman. Hän oli noin 47-vuotias, kun hän teki ensimmäisen elokuvansa Hideout in the Sun (1960), suloisen pienen crime caperin, joka sijoittuu Floridan nudistiyhdyskuntaan.
    Jotkut saattavat kysyä miksi ihmeessä keski-ikäinen, äskettäin leskeksi jäänyt nainen edes ajattelisi tai haluaisi tuottaa ja ohjata tuollaisen elokuvan? Se käy järkeen kun katsoo hänen taustaansa. Dorisin aviomies Jack Abrams kuoli vuonna 1958 (pian sen jälkeen, kun he olivat avioituneet) ja hän tarvitsi jotain tekemistä. Ennen avioliittoaan Doris oli työskennellyt elokuvien varaajana serkkunsa, riippumattoman elokuvajakelijan Max Rosenbergin ja myös legendaarisen tuottajan/jakelijan Joseph Levinen palveluksessa. Hän tunsi hyvin sen tyyppiset elokuvat joita näytettiin teatterissa tuolloin, kun arthouse- ja pienen budjetin eksploitaatio elokuvat olivat rajuimpia elokuvia joita tarjottiin yleisölle, joka halusi epätoivoisesti nähdä vilauksen paljasta pintaa ja kaikenlaista aikuisaiheista sisältöä. Doris oli älykäs nainen ja ollessaan elokuvien jakelupuolella, hän näki mikä oli trendikästä ja mikä tuotti lipputuloja.

    Sen jälkeen kun Walter Bibon nudistiklassikko Garden of Eden (1954) sai päätöksen New Yorkin osavaltion vetoomustuomioistuimessa "ei säädytön" (päätöksessä todettiin, että alastomuutta elokuvakankaalla ei sinänsä pidetty juridisesti säädyttömänä), tulvaportit avautuivat ja "luontoleiri" filmejä julkaistiin vuosina 1959-64. Ennen tätä jo 1930-luvulla tehtiin eräitä varhaisimpia esimerkkejä tosielämän nudisteista kertovista elokuvista, mukaan lukien Elysia, The Unashamed, Ten Days in a Nudist Camp ja ThisNude World. Tämän uuden alastomuuden aikakaudella valkokankaalla oli kuitenkin muutamia ehtoja. Näissä elokuvissa pystyi näyttämään vain paljaat rinnat ja pakarat ilman koko alastonta etuosaa – joten kaikkien yksityiset osat rajattiin kuvasta tai peiteltiin huolellisesti rantapalloilla, pyyhkeillä ja muulla hyvin sijoitetuilla rekvisiittalla. Yleensä raitista ilmaa ja auringonpaistetta mainittiin "hyväksi henkiselle ja fyysiselle terveydelle" muistuttamaan yleisöä siitä, että se, mitä he aikoivat nähdä, oli täysin kunnollista eikä vähääkään likaista tai skandaalimaista."

    [​IMG]

    #1 Dorish Wishman experience

    Hideout in the Sun (1960) 69 minuuttia 3/5
    https://www.imdb.com/title/tt0053908/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_hideout%20in%20the%20sun

    Dorisin debyytti on rikosjännärin vaatteisiin puettu nudistipätkä. Veljekset Steve (hyvä pahis) ja Duke Martin (paha pahis) ryöstävät pankin. Pakomatkalle varatun vaihtoauton akku on tyhjentynyt, joten he kidnappaavat parkkipaikalla olevan Dorothyn ja jatkavat pakomatkaa hänen pirssillään. Satamassa Kuubaan suuntaava pakovene on poliisien valvovan silmän alla, joten jotain muuta on keksittävä. Dorothyn käsilaukusta löytyy paikallisen Country Clubin jäsenkortti ja sinne matka käy. Dorothyn bungalowin ikkunasta Dukelle paljastuu mihin he ovat ajautuneet, ihmiset ovat ilman vaatteita! Steve ja Dorothy suuntaavat ulos sulautuakseen joukkoon. Steve esitellään Dorothyn uutena siippana.

    22 minuutin kohdalla alkaa nakuilu. Country Clubin arkea: auringonottoa, uintia, pallon heittelyä, jousiammuntaa, tennistä, lentopalloa, kukkien keräilyä. Terveellistä elämää ulkoilmassa. Teemakappale soi. Lentopallomatsissa kameraanpäin pelaavilla on shortsit jalassa. Steven ja Dorothyn välille syttyy romanssi. Steve ihailee näkemäänsä ja toteaa: "
    Tämä on upea tapa elää ja kasvattaa lapsia. Kadehdin näitä ihmisiä. Tiedätkö, heillä on oikea idea." Samaan aikaaan Duke hikoilee Dorothyn kämpässä ja odottaa venemiestä. Steve ja Dorothy kirmailevat alastomina ja tunnari soi, parin auvo on kuitenkin lyhyt, veljesten on taas paettava, venemies tekee oharit. Dorothy jää itkemään.

    Elokuvan lopussa on vielä yllätyskäänne. Kolkkaus, käärmeitä, varaaneja, krokotiilejä, poliisi. Toiselle veljeksistä tarjolla karmea kohtalo, toiselle sovitus. Kummallehan kumpi?

    Kyllä tämän ensimmäisen näkemäni nudie cutien elokuvaksi tunnistaa. Kaikki on kilttiä ja viatonta ilman minkäänlaista seksualisointia. Ei koskettelua eikä edes pussata kertaakaan. Kamera kuvaa dokumentaarisen toteavasti ja leikkaus on ok. Paljaita rintoja ja pakaroita on tarjolla riittämiin. En tiedä onko näkymät aikalaiskatsojia sykähdyttäneet, mutta paljon nähneelle homma on luokkaa ihan kiva. 60-luvun ajankuva Floridasta antaa myös jotain. Elokuvana Hideout in the Sun ei ole kummoinen, mutta ei tätä raaski näin Wishman urakan alussa heti tyrmätäkään.

    Melonipistetys 7/10
     
    nepa tykkää tästä.
  4. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 049
    Saadut tykkäykset:
    101
    Mummola (2023) - Yllätti tämä kotimainen laadukkuudellaan. Jotenkin piristävää kuulla niin hyvää ja aitoa dialogia suomielokuvassa.
    Paikallaan pysyvä kamera loi myös tunnelman että katsoja todella on nurkassa katsomassa tapahtumia.
    Nauratti ja itketti. Lämpöinen erinomainen elokuva.
     
    KILLPATRICK ja nepa tykkäävät tästä.
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299
    Training day (2001)
    Ei löytynyt omaa edes tälle Oscar voittajalle. UHD:ltä katsoin ja hyvä oli vieläkin. Ei ehkä ihan niin hyvä kuin muistelin. Niin se aika ja vastaavat uudet leffat vievät pois tämän ainutlaatuisuudesta. Toki osan nautinnosta vie se, että tietää mitä on tapahtumassa seuraavaksi. Tällä on itseasiassa todella pieni uudelleen katsomiskerroin. En usko, että palaan kuin ehkä ensi vuosikymmenen lopulla.
    Mutta se ei poista faktaa, että pätkä on vähintään 8/10 vielä uudestaan nähtynä ja ehkä tuon ensimmäisen katsomiskerran 9,5/10.
     
  6. Solo In Soho

    Solo In Soho Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    222
    Saadut tykkäykset:
    364
    #2 Dorish Wishman experience

    [​IMG]
    Nude on the Moon (1961) 70 minuuttia 3/5
    https://www.imdb.com/title/tt0056293/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_nude%20on%20the%20moon

    Wishmanin toinen leffa alkaa heti easy listening dittyllä "Moon Doll". Ensimmäiset 15 minuuttia seuraamme 3 miljoonaa taalaa sedältään perineen rakettitieteilijä Jeff Huntleyn ja tämän mentorin Dr. Nicholsin toimintaa laboratoriossa, jossa häiskät kehittelevät rakenttibensaa aikomuksenaan tehdä tutkimusretki kuuhun. Sihteeri Cathy yritää saada vastakaikua Jeffiltä, mutta hänellä on vain avaruus mielessään. Kuluu 6 kuukautta ja heput nousevat jo rakettin. Automatkalla raketille näemme että kaupungin leffateattereissä pyörii Hideout in the Sun.

    Seuraa todennäköisesti jostain public domain pätkästä lainattua pienoismalli kuulentoa ja sitten heput ländäävät kuuhun. Jätkien avaruusasut pistivät hekottelemaan ja myös pohdinta toisen löytäessä kuusta kultakimpaleen: "Hajoaakohan tämä tomuksi paluulennon aikana. Rakettimme ei kestä lainkaan ylimääräistä painoa. Tulimme tänne tieteen takia, emme kullan" ja siltikin jatkuvasti keräävät näytteitä nurmialueiden välissä kulkevilta sorapoluilta. Kyllä, kuu on kauttaaltaan vehreä, kuin olisi Floridassa kuvattu.

    Pian gubbet saapuvat kivimuurille, jota vasten on nostettu tikapuut. Tikkaiden yläpäästä avautuukin näkymä lunaariseen nudistiyhteisöön jota johtaa Moon Queen ja joka sattuu olemaan poikain labran sihteerin Cathyn kaksoisolento. Ensimmäiset nakuilut ajassa 31 minuuttia. Kuunudistit kommunikoivat telepaattisesti ja aluksi vangittuaan tutkimusretkeilijämme, päättävät vapauttaa nämä. Jeff ja Dr. Nichols jatkavat sepelin keräilyään, mutta pikkuhiljaa homma muuttuu yläosattomien tarkkailuksi. Kuussa ei pelata lentopalloa, tammea eikä muutakaan terveyttä kohottavaa alastonta sporttia. Kukkasia kyllä keräillään ja loiskitaan lätäköissä.Tätä jatkuu ja jatkuu ja Jeff ehtii jopa ihastua Moon Queeniin. Pois on kuitenkin lähdettävä hapen alkaessa loppua. Jeffin kamera unohtuu kuunkamarelle, joten mitään todisteita reissusta ei jää. Mitä tapahtuu Jefffin ja Cathyn välillä jääköön (vaikeasti) arvattavaksi.

    Symppis filkka vaikka laahaakin keskivaiheilla pahasti. Tissejä riittää siihen malliin, että ehtii jo hieman kyllästyäkin. Tämäkin on kuitenkin varsin viaton, jopa mieltäylentävä pätkä. Kamera on jälleen tallentanut asioita ja fokuskin pysyy kohdillaan. Värit ovat runsaat kaikessa technicolormaisuudessaan. Musiikki palloilee tunnusbiisiin, hissimusiikin ja Uuno Turhapuro kitaroinnin välillä. Hauska kokemus.

    Melonipisteytys 7/10
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2024
    Hippo ja klmake tykkäävät tästä.
  7. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 859
    Saadut tykkäykset:
    517
  8. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 194
    Saadut tykkäykset:
    471
    Camp X-Ray (2014)
    Varsin vakuuttava elokuva Guantanamo Baysta, paikasta jossa säilytetään ihmisiä joita ei saa kutsua vangeiksi koska vangeilla olisi oikeuksia. Hyvin pienimuotoinen tarina keskittyy nuoreen naiseen (Kristen Stewart) joka värväytyi armeijaan päästäkseen pois kotikaupungistaan - ja päätyi siten Gitmoon vartijaksi, sekä yhteen vangeista (Payman Maadi). Elokuva seuraa suorastaan intiimisti näiden kahden välisen ystävyyden kehittymistä. Niin intiimisti kuin se nyt on mahdollista kun koko ajan on seinä tms välissä. 5/5

    Tuossa vielä trailerikin, en tiedä onko tätä täällä julkaistu, katsoin saksalaiselta BD:ltä:
     
  9. Mookid

    Mookid Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 770
    Saadut tykkäykset:
    384
    Horrible Bosses (2011)

    Elokuvaa kestänyt 50 minuuttia, eikä yhtään hauskaa vitsiä. Ei tätä jaksa loppuun saakka katsoa, joten ei pisteitä. 0/5 ja osallistumismerkintä.
     
  10. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 859
    Saadut tykkäykset:
    517
    Viimeksi muokattu: 13.08.2024
  11. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 859
    Saadut tykkäykset:
    517
  12. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 194
    Saadut tykkäykset:
    471
    Kolmisen vuotta sitten eri ketjussa tuli sanottua:
    Ja nyt sitten on leffa katsottu. Ei kuitenkaan Netflixistä vaan ihan ostin BD:n (saksasta), Anna Kendrick -kokoelmaa täydentämään.

    Stowaway (2021, Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Toni Collette, Shamier Anderson)
    Ennakkotiedoista poiketen tämä osoittautui ihan asialliseksi scifi-pätkäksi. Toki tässä on jotain hollywoodismeja kuten 500kg/cm2 paineinen vuotava putki, tosielämässä tuo tilanne olisi varmaan paljon kinkkisempi... ja tietenkin se että miten se ylimääräinen matkustaja oli oikein jäänyt sinne paneelin taakse. Mutta muuten ihan kelpo scifiä. 3,5/5
     
  13. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 590
    Saadut tykkäykset:
    840
    TOP GUN (Tony Scott, 1986) HERO.

    Monesta plazalaisesta saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun katsoin tämän leffan alusta loppuun. Joskus aikoinani olen saattanut nähdä lyhyitä pätkiä, mutta oikein koskaan tämä leffa ei ole kiinnostanut erityisemmin. Tom Cruisea aloin sietämään näyttelijänä vasta 2000-luvun alussa kun herra esiintyi parissa Spielbergin leffassa ja oli pakko myöntää, että hän on tähteytensä ansainnut karismallaan ja antamalla aina vähintään 110 % itsestään valkokankaalla. Sitä ei scientologia-hörhöilytkään pysty pois pyyhkimään. Päätin siis katsoa leffan, jotta ei tarvitse kärvistellä alemmuuskompleksissa Top Gunia näkemättömänä moukkana. Sekin auttoi, että nykyään kasarileffat tuppaavat maistumaan nostalgisista syistä.

    Leffassa oli ongelmia minun kannaltani. Ensimmäinen on ohjaaja Tony Scott, jonka tyyli ei ole iskenyt koskaan. Kaikki kuvataan näyttämään "mageelta" sujuvan visuaalisen kerronnan kustannuksella. Leikkaukset ovat sekavia (lento- ja taistelukohtaukset kärsivät tästä erityisen paljon) ja pitkää linssiä käytetään liikaa. 2.39:1-kuvasuhteen käyttö ei ollut kovin vaikuttavaa ja horisontaalin tilan hyödyntäminen tuntui vajavaiselta. Tuntui, kuin tämä leffa olisi kannattanut sittenkin kuvata jossain 1.78:1 kuvasuhteessa. Tähän päälle vielä pakkomielle kuvata melkein joka kohtaus auringonlaskun valaistuksessa. o_O

    En innostunut leffan juonesta/tarinasta kovin paljoa. Pelkkää kukkoilua siitä, kuka on paras lentäjä. Leffa tuntui pinnalliselta ja lapselliselta siitä huolimatta, että yritettiin olla syvällisempiä. Leffa oli myös hyvin samankaltainen alusta loppuun: Välillä lennetään taivalla ja välillä kinataan maan kamaralla, kuka on kovin lentäjä. Tämähän oli kuin Yhdysvaltain ilmavoimien 2-tuntiseksi venähtänyt rekrytointivideo.

    Hyvääkin toki oli: Tom Cruise oli hyvä eivätkä muutkaan näyttelijät huonoja olleet. Musiikki oli ajoittain oikein makoisaa kasarisyntsafiilistelyä. Lisäksi Tony Scottin tyyli, vaikka se ei minuun niin iske on sellainen, että 15 miljoonan taalan budjetilla on saatu aika kalliin näköinen leffa kasaan. Mikään ei näytä "halvalta." Sopivuus omaan makuun 2+/5 (plussa musiikkien ansiosta).
     
  14. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 859
    Saadut tykkäykset:
    517
    F-14 Tomcat oli yksinomaan laivastolla käytössä ja Topgun-koulukin on laivaston. (Suom. huom:)

    T: Vesku
     
  15. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 590
    Saadut tykkäykset:
    840
    Anteeksi tietämättömyyteni. Joo, laivastosta tässä oli kyse vaikka lenneltiin.... ...Laivaston rekrytointivideo sitten.
     
  16. Burkitsville

    Burkitsville Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    1 152
    Täysin samaa mieltä. Olen ensinäkemältä kokenut kuvauksen kirjaimellisesti kuten mainitsit -- myös alkuperäisen kuvasuhteen hyötykäyttöä kritisoiden.
     
    71 dB tykkää tästä.
  17. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 590
    Saadut tykkäykset:
    840
    Tällainen " vertaistuki " on mukavaa. ;)
     
  18. BuzzLight

    BuzzLight Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    05.09.2023
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    105
    Top Gun siis perustuu Don Simpsonin High Conceptiin (kuvattu hänen kirjassaan High Concept). Don Simpson & Jerry Bruckheimer tuotantoyhtiön tietyt elementit olivat heidän 80-luvun leffoissa ja myös Cruisen alkupään elokuvissa Top Gunin jälkeen. Top Gunin lisäksi näitä Simpson & Bruckheimer elokuvia ovat Top Gunin lisäksi esim. Flashdance, Beverly Hills Cop 1 & 2, Days of Thunder. Eli tuotannon puolesta tulee jo annettuna joitain juttuja käsikirjoittajalle ja ohjaajalle. Toki Tony Scott oli myös heidän luotto-ohjaajansa.

    Tuossa videossa käyty läpi noita juttuja Days of Thunderin floppaamisen näkökulmasta. Ei toki kannata katsoa, jos ei halua spoilaantua näiden elokuvien suhteen.
     
  19. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 194
    Saadut tykkäykset:
    471
    Seberg (2019, Kristen Stewart, Vince Vaughn, Jack O'Connell, Margaret Qualley, Anthony Mackie)
    Kristen Stewart tuntuu olevan erikoistumassa historiallisten henkilöiden esittämiseen, tällä kertaa vuorossa Jean Seberg. Tarinassa Seberg joutuu FBI:n silmätikuksi tukiessaan mustien oikeuksia ja Mustia Panttereita. Onhan tässä otettu jonkin verran luovia vapauksia, eli perustuu vain löyhästi tositapahtumiin, mutta Kristenin suoritusta se ei himmennä. Ja muutkin näyttelijät ovat kovassa vedossa. 5-/5

    Katsoin tämän saksalaiselta BD:ltä. Josta löytyy kieliksi saksa ja englanti niin puheen kuin tekstityksenkin muodossa. Leffassa puhutaan vähän ranskaakin joka on tekstitetty, mutta lopputeksteissä on muutama inforuutu Jean Sebergin myöhemmistä vaiheista saksaksi, joita ei ole käännetty englanniksi. Tämä tiedoksi jos se on jollekin tarpeellinen tieto. Niin ja leffan saksalainen nimi on jostain syystä Against All Enemies.

     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2024
  20. Mookid

    Mookid Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 770
    Saadut tykkäykset:
    384
    American Hustle (2013)

    Helvetin sekavaa sotkua, tyylillisesti aivan päin seiniä, ei pitänyt mielenkiintoani yllä juuri ollenkaan. Yllättävän tylsä ja täysin yliarvostettu, ja naurattipa makeasti ja epäuskoisesti se tieto, että tämä sai jopa kymmenen (!) Oscar-ehdokkuuttakin aikanaan. Muutamia hyviä näyttelijöitä voi kehua, mutta eipä muuten.