Periaatteessa aivan se ja sama. Yleensä ensin juusto ja sitten kinkku, mutta kun alla olevan maku tuntuu aina hieman jäävän taka-alalle, niin laitan toiselle leivälle juuston ja toiselle kinkun.
Ette sitten ole katselleet niitä leikkelepaketeissa olevia kuvia? Niin, ei ne ole pelkkiä "tarjoiluehdotuksia" vaan ohjesääntö miten ko. tuotetta tulee käyttää. Kuvissa on leivän jälkeen leikkele ja sen päällä sitten muut lisukkeet. Tuotteen valmistaja varmaan itse parhaiten tietää miten tuotetta tulee käyttää joten ei ole syytä poiketa tästä ohjeistuksesta. Tietysti joukko kumouksellisia yrittää aina tehdä oman mielensä mukaan tässäkin asiassa, mutta minusta heidän toimiaan tulisi tarkkailla ja pyrkiä mahdollisuuksien mukaan ohjaamaan heidät takaisin yleisesti käytössä olevan järjestelmän piiriin.
Juuri näin. Lämmintä leipää ei syödä käsin, ja juusto suojaa leikettä kuivumiselta. Kylmään leipään puolestaan juusto ehdottomasti alle, koska juusto haisee pahalta ja se lemu tarttuu sormiin. Tämä ei sitten muuten ole mikään mielipide tai ehdotus, vaan totuus.
Juusto tulee aina päällimmäiseksi, muista täytteistä riippumatta. Se pitää leivän mukavasti kasassa ja sen päälle on helppo asettaa lievää puristusotetta suorittavat sormet (jotka omalta osaltaan pitävät leipää entistä enemmän kasassa). Näin märät makkarat/kurkut yms. eivät haittaa ihon puhtaanapitoa.
Kyseistä ongelmaa ei minulle tule, koska yleensä teen kerrosvoileivän. Syön yleensä ruisleivän, reissumiehen, molemmat puoliskot samalla kertaa, joten ängen lisukkeet väliin vaan. Valeeta leipää, paahtoleipää, syön harvoin, ja kun syön haluan sen paahdettuna, uunitettuna? tai voileipägrillissä paistettuna, niin, että juusto on sulanut (tässä tapauksessa kolmiovoileipä) . Yleensä teen pizzavoileipiä, mutta nyt herkkua on Seura-lehdestä oppimani pestokolmioleipä, joita tulee väännettyä harva se aamu . Tietenkin uunituoreet leivät ovat eri asia, mutta usein pyrin tekemään leivästäni päivän kohokohdan. Olen leipäihminen, ja aina esim. Tampereella käydessäni Subway kuuluu matkasuunnitelmaan.
Vaimon kanssa on aiheesta keskusteltu meilläkin, hyvä että tämä asia näyttää ratkeavan oikein. Tosin harhaoppineita on yllättävän paljon. Leipä, Voi, Kinkku, Juusto :king: Leipä, Voi, Juusto, Kinkku :sick:
Onpa taas varsinainen dilemma. Itsellä kyllä ehdottomasti juusto tulee ensi, sen päälle sitten kinkku. Vallan tuntuu omituiselta että noin moni laittaa päälliset "väärinpäin".
Siinähän yrität, minä ainakin laitan ensin ohuen ohuet hunajabroilerileikkeet leivälle ja sitten vasta juustot sun muut!
Kyllä nyt täytyisi saada noita kuvia näytille. Mitä ovat nuo muut lisukkeet, kuuluuko niihin tämä ketjussa yliarvostettu juustosiipale? Voidaanhan leikkeleen päälle niin halutessaan laittaa eurooppalaiseen tyyliin kaikenlaista härpäkettä ja heinää, mutta tuskin leikkeleenvalmistaja kuvissaan piilottaa tuotettaan juustosiipaleen alle! Täysin absurdi väite! Myönnän joissain yhteyksissä nähneeni, että juustosuikale oli kiepautettu pienelle rullalle leikkeleen päälle. Silti tällöinkin leikkele oli leivällä riittävän hyvin näkyvissä ja koko homman pystyi kuittaamaan jonkun trendikokkaajan brassailuna. Kinkkuleipä on kinkkuleipä, vaikka siinä olisi juustoa. Toisin päin homma ei pelaa. Liha kunniaan! :valinnainen hymiö:
Ekana juusto, margariinia tai voita en käytä, sitten loput. Paitsi jos lämminvoileipä niin sitten juusto ihan viimiseksi.
Margariinia en minäkään käytä. Järjestyksenä: Leipä=>kinkku=>juusto=>rehut... ei mitään majoa tai muuta leipää pilavaa mössöä.
Täällä päin järjestys on seuraava: leipä - mahdollinen levite - leikkele - juusto ( - kurkku/tomaatti) eli kuulun lokeroon leikkeleet ensin, juusto sitten (tosin teen poikkeuksen yhden makkarasortin kanssa eli lenkkimakkaraa jos satun laittamaan leivälle niin se menee juuston yläpuolelle)
Ainahan juusto laitetaan leikkeleen päälle, koska lähes kaikki suomalaiset kalkkunaleikkeen valmistajat jättävät siihen pakkaukseen mukavat nesteet. Ainoastaan Lidlin ohut kalkkunaleike on hyvää leikettä. Myös siksi juusto aina päällimäiseksi, jos leipä on ehtinyt jo kuivua purun makuiseksi sen voi herättää henkiin leikkeleen ja juuston kanssa mikrossa. Näin saat "pikapizzoja", eikä se toimisi missään nimessä jos juuston laittaisi esim. meetwurstin alle.
Hehe,oudoin topic pitkään aikaan. Alkaako aiheet olla lopussa? Mutta itsellä menee höysteet seuraavasti: Paksu viipale talonpojan-tai ranskan leipää. Siihen voi ja jos on,leviä. Sitten salaatinlehti (jos on),sitten aamupalajuusto siivu,sitten lauantaimakkarasiivu,sitten tomaatit ja kurkut. Nautitaan alas jonkun kylmän juoman kanssa (juoma juodaan vasta sitten kun leivät on syöty) Jos ei tee noin,niin olette kirottuja koko loppuelämänne ajan tj. btw,syömään tuollaista ->