Niin silloin jos ladataan vain yhdestä kohteesta mutta jos käytetään p2p-verkkoa niin voit imeä vaikka 10-kohteelta 2,4 megaa kultakin.
Pikkuveljen kansa waretettiin jonkun verran kun asuin kotona, ja molemmat warettaa jonkun verran vieläkin, erotuksena se että itselläni 200 ostetun dvd:n raja menossa rikki, veljellä 200 ostetun vinyylin, 200 ostetun levyn raja veljellä jo mennytkin rikki. Enkä nyt äkkiseltään keksi kuin yhden tai kaksi leffaa jotka ehkä puuttuu waretuksen takia (shreckit) mutta nekin ostan kun halvalla saan vaikka en koko hyllyäni ole vielä edes läpi katsellut, melkein kaikki tosin katsonut piraattiversiona. Waretus on johtanut harrastuksiin. Muuten ei takuulla veljeltä löytyisi esim. Die toten hosenin albumeja eikä itseltä esim. Shawshank redemptionia tai Bellevillen kolmosia. Ostin korean dvd:siltä 3 euron Chaplin leffoja, mietin sitten että missä määrin ne ovat piraatteja. Tulin siihen tulokseen, että siinä määrin kuin ne ovat Chaplinilta ja muilta tuotantoon osallistuneilta henkilöiltä pois. Chaplin on kuollut, kuten moni varmaan tietää. Olisiko kovinkin reilua, että joku voisi ostaa oikeudet esim. Shakespearen tuotantoon? Lord of the rings leffoissa on monella rahaa ja työtä kiinni, mutta itse kirja ja "konsepti" on "perikunnan" käsissä, perikunnan joka ei ole muuta tehnyt kuin syntynyt oikeaan perheeseen. Miettiikää sitä. Se, kuka kusettaa, on aika suhteellista. Edit: Eli pointti on se, että tekijänoikeuksien rajalllinenkin periytyvyys on syvemmältä kuin se leffa jossa porattiin maapallon ytimeen räjäyttämään ydinpommeja. Ja se oli niin syvältä että en edes viitsi etsiä nimeä.
Tottakai tuo on tiedossa enkä edes puhu koko kaistan hyödyntämisestä vaan nopeuksista. Puhuttaessa verkon maksimilatausnopeudesta se on tällä hetkellä keskimäärin 1,129 megaa per sekunti. Toki niitä voi olla silti vaikka 2 samaan aikaan mutta silti maksiminopeus minkä suomessa saat sisään on 10-megaisen luokka. Typerä liittymä, varsinkin jos kahdella kaverilla sattuu olemaan samanlaiset... tarvitaan 24 samanaikaista latausta jotta kaistaa saa hyödynnettyä kunnolla. FTP on vieläkin suhteellisen kätevä tapa siirtää tietoja kahden tietokoneen välityksellä. Nopea ja selkeä.
Yhdysvaltalaisella mediateollisuudella on pitkät perinteet uusien teknologioiden epäilemisessä ja omien tuottojensa laskun pelkäämisessä. Tuo VHS -juttu on aika hyvä esimerkki aiheesta. Jostakin syystä tuo teollisuudenala on katsonut olevansa yksin oikeutettu määräämään alan lainsäädännön kehityksen suunnan. Nyt kun käytäntö on osoittanut että teknistä kehitystä ei pysty pysäyttämään eivätkä ihmiset välttämättä ole valmiita noudattamaan lakeja jotka on laadittu yhden osapuolen toimesta väkisin lobbaamalla (ja joiden kokevat olevan järjettömiä), olisi mediateollisuuden varmaankin syytä muuttaa toimintatapojaan. On aika merkillistä että kun audiovisuaalisten tuotteiden myynti ja muu kaupallinen jakelu olisi tänä päivänä mahdollista toteuttaa tietoverkkojen avulla, niin elokuvien tuottajat eivät ole tehneet juuri mitään asian edistämiseksi. Päin vastoin, he pyrkivät estämään sellaista kehitystä viimeiseen asti. Tai ainakin siihen asti kun huomaavat junan jo menneen ohi. On ihan varmaa ettei jokaista katsottua kappaletta mediateoksesta ollut maksettu VHS -aikakautenakaan, miksi nyt elokuvien tuottajille on noussut päähän edes haave siitä nyt asiat voisivat olla toisin? Jos tavoitellaan väkisin 100% tuottoa voivat tulokset olla käytännössä aika kauheita... On totta että fyysisten mediatuotteiden myynti- ja vuokrausporras tulisi kärsimään jos tuollainen "kauhea" tulevaisuus toteutuisi ja vieläpä laillisena. Mutta toisaalta, olisikohan meillä puhelinta jos kirjekyyhky-yrittäjät, posti sekä ponilähettifirmat olisivat olleet siinä asemassa että olisivat voineet estää lainsäädännöllä tuon laitteen kehittämisen? Tai höyrylaivayhtiöt... No joka tapauksessa: Ei ole välttämättä mukavaa lähteä sunnuntaiaamuna räntäsateessa palauttamaan vuokravideota, eikä yhtä katselukertaa varten ole aina mielekästä ostaa elokuvaa. Eihän sitä koko lehmääkään tarvitse hankkia jos haluaa jotakin kahvinsa joukkoon...
Ymmärrän kyllä kurdtin pointin mikä on hänen perustelunsa leffojen imuttelulle ja totesin myös sen, että hän on aivan varmasti poikkeus, jos koko kaikkiin netistä imutteleviin verrataan. Tiedän senkin, ettei jokainen netistä otettu pätkä ole suoraan pois myynnistä. Kysymys on kuitenkin siitä, että onko minulla oikeus käyttää jotakin toisen tuottamaa materiaalia ilmaiseksi? Se ei ole riittävä perustelu, että näin voi välttää paskan ostamisen. Ethän sinäkään voi leffan jälkeen mennä elokuvateatterin tiskille vaatimaan rahoja takaisin, koska leffa oli huono. Se että leffastudiot vastustavat laitonta nettilevitystä on pelkästään luonnollista. Minkä vuoksi he kannattaisivat toimintaa, joka ei tuo heille lainkaan tuloja? Jos joku väittää, että netti-imuttelu ensisijaisesti lisää elokuvasta saatavia tuloja, niin mielelläni näkisin jotain faktaa asiasta. Elokuvan kautta myydään ensi sijassa elämyksiä ja miksi jonkun toisen pitäisi saada tämä elämys maksutta, josta suurin osa maksaa. Fakta on kuitenkin se, että jos kaikki nauttisivat saman elämyksen maksutta, niin Hollywood spektaakkelien teko loppuisi seinään. Onhan toki vielä niitäkin elokuvia, jotka tehdään ilman tavoitteita taloudellisesta hyödystä. Hintakartelli tarkoittaa, että tuote on joka paikassa saman hintainen. Käyppä vaikka vertaa.fi:ssä ja hae jotakin elokuvaa ja katso mitä hintoja sieltä tulee. Aika lähelle varmaan yhtä monta hintaa kuin on liikettäkin, joten tuskin menee syytteet hintakartellista läpi.. Jos dvd:tä myytäisiin niin, että hinta olisi aina verrannollinen tuotantokulujen ja myytyjen levyjen suhteeseen, niin teoriassa jokaisella dvd:llä olisi silloin oma hinta. Mitään pörssikauppaa ei dvd:llä aleta käymään, joten se voidaan kai unohtaa. pede, me luotamme sinuun tässä asiassa.
Siis öh? Lähinnä se menee niin, että jostain pelle 2 pelle verkosta sitä 24Mbit spiidiä on vaikea saada kun siellä kykkii kaikki 56.6 modeemi linjoista lähtien 1Mbit ADSL miehiin kun taas FTP saitti voi olla 100Mbit linjalla tai 2x100Mbit tms. Eddie, tsekkaappas http://img153.exs.cx/img153/7548/scene3oc.jpg ja sivisty..
Ja miten sitten kävisi kaikille puhelimien valmistajille ja myyjille, jos kaikki puhelimet vain kopioitaisiin?
Waretan kaikkea muuta paitsi leffoja. Musiikki toki kuulostaa paremmalta cd:n kautta ja vakavamman kuuntelun teenkin niin. On minulla muutama ostettu levykin.
...eli P2P on tuomittavaa koska varetus ei enää olekaan eliitin yksinoikeus. Vai mihin sinä pyrit? Bittorrent on siirtotie siinä missä FTP:kin. Ei esim. Finreactorin käyttö tee kenestäkään idioottia, eikä vastaavasti erinomaisten FTP-suhteiden omaavista mitenkään erityisen nerokkaitakaan
Niin? Sitä voi käyttää vaikka verkkopeleihin, mutta itsekin tulee kyllä käyteltyä lähes vain ja ainoastaan surffailuun ja sähköposteihin. Nopeudesta viis, tärkeintä on se että hinta on kiinteä eikä minuuttimaksullinen. Sen takia laajakaistan hommasin. Vastauksena itse alkuper. kysymykseen: en wareta ja asiasta on keskusteltu jo ihan tarpeeksi monessa threadissä. Ja kun vielä kysyttiin "miksi et?" niin vastaus on, että ei kiinnostaa haalia materiaalia jolla ei ole paskankaan arvoa, laatukin vaikuttaa varsinkin musiikin kohdalla, leffoista en edes tiedä koska en ole minuuttiakaan nähnyt mitään [tähän niitä formaatteja joita en tiedä]-muotoista elokuvaa, ainoastaan DVD-kuvaa.
Juurikin tähän. Pelle2pelle verkot ovat loisia "oikean scenen" perseessä. Miksi muuten luulet joka toisessa .nfo:ssa lukevan lopussa "We don't support p2p" ja jonka p2p adminit poistavat sulavasti samalla kun nimeävät tiedostot uudestaa pistäen oman nimensä perään?
No niin tähänkö ollaan tultu, kaikki datanomi pellet luulee olevansa "oikeaa skeneä" jos on löytäny muutaman public ftp servun. Kurdt tiedoksi vaan että sinne "tosi skeneen" pääsee sisälle, jos oot 1. Ohjelmointinero, joka purkaa kädenkäänteessä ohjelmien/pelien kopiointisuojaukset + poistaa turhaa kiekolta + tekee skene asennus softan + ynnämuuta. 2. Joku joka tuo ne kaupalliset ohjelmat sinne eli ostaa. Luulen, että et täytä 1. kohtaa, mutta ehkäpä 2:n kohdan
Sama asia hyvinpakatun mp3:n ja aidon välillä, et matti meikäläisen vehkeillä huomaa eroa, kuten en minkään tykillä(AE700) 2 tornia katsoessani toinen oli alkup. toinen Xdiv 2GB, en todellakaan huomannut mitään mikä olisi pilannut elokuvanautintoa. Sitäpaitsi minua häiritsee dvd-kelkan suhina ja mahd. virheet levyä lukiessa siksipä kiintis on "elokuva harrastajalle" must.
Juuri nämä truuskene-elitistit on niitä, joille sitä penaltyä pitäisikin antaa. Juuri P2P poisti waretukselta elitismi aseman. Nämä elitisti warettajat kyllä käyttivät asemaansa häikäilemättä taloudellisen hyvinvointinsa lisäämiseen myymällä warezia kiskurihinnoilla netittömille/kontaktittomille. P2P vei tulot, voi voi...
Se että "scenen" "miehet" nauraa p2p "miehille" on yhtä fiksua kuin heroinistien nauru satunnaisille pilvenpolttelijoille jotka eivät tajua mistä laittomissa aineissa oikeasti on kyse. Sillä saahan heroiinista enemmän ja nopeammin hyviä viboja. Heroiini on laiton, ja loppupeleissä turha loiselämäntapa. Satunnainen sätkä tms. on myös laiton, mutta vain osa virkistystoimintaa. Se että pistää kauheasti aikaa ja vaivaa laittoman materiaalin kanssa touhuamiseen nyt vaan on tyhmää. Vaivaton, joskin KONEELTA pidempään vievä p2p on normaalin ihmisen valinta, se joka haluaa tuhlata omaa aikaansa, voi leikkiä "scene-miestä". Mitä minä tekisin teratavulla hentaipelejä, kun en ole ehtinyt katsoa edes DVD hyllyä läpi, kun aika menee kaikkeen itselle (ja usein myös muille) hyötyä tuottavaan.
Eli waretanko? Vaikea on mieltää itseäni warettajaksi. Koko elämäni aikana olen imuttanut alle viisi leffaa jotka kaikki kuitenkin olivat laadultaan niin kuraa että kiinnostus loppui siihen. Muutenkin olen leffojen warettamista wastaan. Tv-sarjat ovat sitten asia erikseen. Tosin niitäkin imuutan vain, jos niitä ei muuten ole saatavilla. Aikanaan Babylon 5:n kaikki jaksot löytyivät koneelta kunnes sarja tuli dvd:lle. Frendit oli pakko nähdä mahdollisimman nopeasti. Simpsoneita on muutama sekalainen jakso. Enterprisestä löytyy kaikki olemassa olevat jaksot. Periaate on kuitenkin se, että jos sarja on saatavilla muutenkin kuin warettamalla niin en wareta. Tietokonepelejä imutan ehkä pari vuodessa. Ja jos peli on ostamisen arvoinen niin myöskin ostan sen. Joskus vain pelit saa waretettua niin paljon aikaisemmin kuin mitä ne tulevat myyntiin, että peli on läpi jo ennen kuin sitä edes suomessa myydään. Joskus tälläisissakin tilanteissa olen pelin ostanut. Muutenkin pelaan tosi harvoin ja yleensä vain sellaisia pelejä jotka kuitenkin ostan. Omasta puolestani, varsinkin tietokonepelien suhteen, p2p on ehkäpä lisännyt ostamista. Ei tule ostettua sikaa säkissä.
Itseäni eniten ottaa päähän nää "Joo pari leffaa, mut mulla on hyllys 1100 laillista leffaa sen korvaukseksi". Esim. voidaanko murha lukea lieväksi ja vakavaksi, kuitenkin lopputulos on sama: kuollut ja edes yhden mp3:n ladannut vaikkei sitä olisi edes kuunnellut niin on warettaja. Ikäänkuin murha olisi korvattavissa sillä, että tekee 2 ihmistä lisää tähän maailmaan :hitme: Ja sitten nämä tosi-skene-porukat, joilla on muka yksityisservu jossain ja sinne muut tunkee tavaraa/tekee työt ja itse senkuin imuttaa 3MBps tahdilla.
Itseäni eniten ottaa päähän nää "Joo mulla on tosi hauska nikki, mut olen sit kuitenkin tosi aikuismaisesti käyttäytyvä ku mä tuomitsen noi varettajat ja tosi, niinku, fiksusti vertaan netistä kopioimista murhaamiseen, kato ku ne molemmat on niinku rikoksii, ja sillee. Mä oon niinku kaiken ton yläpuolella, tiätsä." :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: