Tässä LCD TV:n hankinnassa huomioon otettavia seikkoja SarkaPro:n sivuilta. On kyllä aika hankala löytää LCD TV:tä joka täyttää nuo vaatimukset. Jos joku tietää minkä ihmeen takia melkein kaikkien reso on 1366x768 niin valaiskoon hän asiaa, itse en ymmärrä . Joitain halppismerkkejä saattaa löytyä 1280x720 resolla mutta lähes kaikki tunnettujen valmistajien paneelit ovat 1366x768. Esim. Thomson Intuiva, 27"LB130S5 useimmat kaupat ilmoittavat resoksi 1280x720 ja niin valmistajakin yhdessä kohtaa mutta kun lataa kyseisen TV:n speksit heidän sivuiltaan niin reso onkin 1366x768 mitä en kyllä usko ja sitten jotkin kaupat myyvät sitä 1280x768 resolla joka on ehkä oikea mutta ota tuosta sitten selvä. Hyvät vinkit uutta LCD TV:tä hankittaessa ovat: a) TV:ssä on oltava aito HD 16:9 näyttöpaneeli 1280x720 tai 1920x1080 (Native resolution). 1366x768 ja 1280x768 ovat kuitenkin pokkeuksellisesti hyväksyttäviä resoluutioita. Epäsopivat tuotteet ovat: 854x480, 1024x576, 1280x576, 1024x768 ja 1024x1024 b) LCD TV:n on oltava yhteensopiva NTSC 60Hz ja PAL 50Hz c) LCD TV:n vasteaika olisi oltava enintään 8ms d) 10-bit HDMI-liitäntä Tämä kommentti on kyllä vähän aiheen vierestä mutta annettakoon se mulle anteeksi.
ei ole merkitystä mitkä ovat virallisia HD-resoja koska nyt skaalataan 720 x 576 resoa ylöspäin mielellään niin että se käy yksiin juuri sen reson kanssa jota näyttö ottaa natiivisti sisään ja koska 1366x768 paneeleja on liikenteessä paljon niin eikö laitevalmistajilta olisi järkevää tukea juuri tuota resoa? järkee tai ei niin näyttövalmistajat tekevät silti kys. resolla olevia näyttöjä ja meidän vain täytyy elää sen kanssa..
Ja kansaan uppoaa... Miksiköhän projektoreita tehdään 1280x720 resolla. Kyllä niitä littuja on valmistettu 1280x720 resollakin, mutta vain harvat valmistajat. Ovella kolkuttelee jo 1920x1080 resoiset litut ja tykit, joten edelleenkään ei ole mitään järkeä sekaantua tuollaiseen ihme välimalliin.
Toisaalta koko viihdebisnes on pelkkää välimallia. Tuon 1920x1080:n jälkeen ovella kolkuttelee jo seuraava formaatti ja niin edelleen. 1.85:1 suhteen jälkeen ovella kolkuttelee jo 2.35:1 kuvasuhde ja sen jälkeen... no, ihmisiä viedään ja on lähes yhdentekevää, koska ostaa jotain elektroniikkaa. Vuoden päästä hankitusta laitteesta on kuitenkin julkaistu parempi, halvempi ja tehokkaampi malli. Lisää resoluutiota, parempi kontrasti, enemmän kanavia, suurempi valovoima, hiljaisempi toiminta, parempi käyttöliittymä, dts-es 9.2, pienempi koko, jne jne jne - ***vetin oravanpyörä, sanon minä.
Totta, totta. Kyllä mä sen ymmärrän että teknikka kehittyy koko ajan ja tämän päivän laitteet ovat vanhentuneita ylihuomenna. Mutta sitä en ymmärrä että miksi viihdeteollisuus polkee eri polkuja. Valmistaja tekee TV:n 1366x768 paneelilla ja samalla, saman valmistajan toiselta linjalta puskee ulos skaalaavia soittimia jotka ulostaa 720p ja 1080i formaattia. :hitme: Nyt tämän hetken juttu on kuitenkin HD, eli 720p, 1080i ja p, ja nämä formaatit ovat jo kauan olleet tiedossa, ja silti aina vain tehdään "välisarjan" paneeleja, ja näin menetetään mahdollisuus skaalamattomaan kuvaan HD formaateilla. Hassua.
Itse löysin päivän jälkeen pari bugia. 1. katsellessa 1.85:1 .avia (myös 2.35:1 ellet tekstizoomaa)laajakuvatelevisiossa tekstitys jää ulos kuvasta 2. Ääkköset puuttuvat ajoittain avin tekstityksistä ja korvautuvat jollain oudoilla merkeillä. Nuo viat saattavat jäädä, sillä sony ei hevillä firmwareja näyttäisi tekevän. Johtuisiko FW modailuista, joilla laitteen saisi sitten aluekoodi vapaaksi ja kenties kopiosuojankin pois. Muutoin laite on ollut bugiton, mutta olen vasta väännellyt sitä eri avien kanssa. Ilmoittelen lisää... mielipiteitä: + Etupaneelin nappuloita sijoitettu yläreunaan viistoon, helppo osua. + kauko-ohjain selkeä ja toimii melko pienestä kulmasta + laitteen ulkonäkö/ koko + hiljainen + toisti DVB-DVD leffan jossa bitrate 13 000 ( Gop virheitä en ole testannut, kun korjaan ne aina) + Liitännät ok + Hyvä manuaali + Selkeät asetukset ja vaikka laitat väärin, laite osaa korjata osan. + Luukku sulkeutuu ja virta menee pois, kun laite käyttämättä tovin - laitteen näyttöpaneeli voisi olla parempikin - Avin tekstityksien sijoittelu - Ei osaa paahtaa leipää Arvosana 9½ 23.8.2006 n. 200 avia ja dvd leffaa (koe-)toistettu ilman ongelmia. myös naarmuuntunut levy tuntuu kelpaavan, samoin itsepoltetut dvd+r sekä dvd+rw levyt. Mainio laite ja nuo subien ääkköset korjaantuvat, kun painaa tekstityksen pois ja takaisin päälle. Kuva on hyvä 20'' LCD näytössä (HDMI) sekä 32'' 100hz televisiossa (S-VHS). Uskoisin, että laite toimii hyvin myös videotykin kanssa. Paljon parempaa vekotinta saa tuolla rahalla etsiä. En ole ikinä suositellut mitään laitetta kenellekään, mutta tätä suosittelen. Ajattelin, että laitteen tiedot löytyvät muutenkin.
Master-listaa voisi päivittää Sony DVP-NS92V:n osalta se ken pystyy: Tähän on nyt korjaus saatavilla Sonyn huollosta ja joitakin raportteja löytyy jo tältä sivulta alkaen (raportoitu ongelma Panasonicin tykin kanssa lienee ratkennut HDMI-ulostulon valinnalla RGB:ksi): https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=41708&page=5
Tuleeko tässä Toshibassa digitaalisena DD/DTS ääni ulos jos HDMI on käytössä? Käväsin just hakemassa Philips 5960/12 Gigantista ja ryökäle ei anna digitaalisena ääntä (DD valo syttyy vahvarissa vain jos sammuttaa telkkarin kokonaan) ulos jos HDMI on käytössä -> palautus Giganttiin ja Tossu tilalle ja välirahaa peliin... :grr: E: Gigantin myyjien mukaan sama homma Toshibassa; digitaaliäänet ei kulje jos HDMI käytössä. Piti sitten ottaa kokeiltavaksi Luxor DV705 jossa pitäisi digiäänien kulkea koks/optinen liitäntä kautta HDMI:n ollessa käytössä. E2: Kokemukset Luxorista (yhden illan testauksen jälkeen...) Luxor LUXDV705 + Zoran Vaddis 778 + Hiljainen + nopea + DD/DTS äänet saa ulos HDMI:n ollessa käytössä + Skaalaa 480p/576p/720p/1080i + Hyvä kuva HDMI:llä (Sony Kdf-e50a11e:lla ainakin) + Herkkä kaukosäädin + 5.1 DD analogilähdöt + säädöt + Optinen+Koaksiaalinen digilähtö äänelle + Kelaukset 2x, 4x, 8x, 20x (DVD ja DivX) + Ymmärsi Philipsin tallentavalla DVD:llä tehdyn +RW levyn mukisematta + Parit testatut DivX-levytkin toistui (tekstittömiä) + Ruudulle saa mukavasti tietoa toistettavasta DVD/DivX:stä + Muistikorttien lukija etupaneelissa (ei testattu mitä toistaa korteilta, kuvia ainakin) + Halpa (~130eur) + Saa regionfreeksi netin mukaan helposti - Heppoinen levykelkka - Firmwarepäivityksiä tuskin saa mistään ('noname' -oem valmiste) - Ei 'levymuistia' - Halpa design + nappuloiden sijoittelu ei miellytä silmää - Kirkas led-näyttö; ei voi säätää - Saa jumiin jos virtojen päällelaiton jälkeen painaa heti eject-nappia - MadMax 2 -pätkän alkuvalikon kanssa jörni ~20sek (muttei juminut totaalisesti) - Laitteen omissa valikoissa ei suomea valittavissa - Netistä ei tästä mallista paljoa tietoa tms löydy
Tere Onkyolta on ilmaantunu kans pyöritin, josta ei ole täällä infoa? Jos joku omistaa, niin olisin kiinnostunut kokemuksista http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_4387507.html
Kysymys: Kannattaako WXGA-LCD-televisiolle ostaa tuollainen HDMI-DVD-soitin, vai onko RGB-Scart ihan yhtä hyvä? Televisio on mallia Sony KDL-32S2000, ja tarkoitus olisi ostaa soitin noin 150-200 euron hintaluokasta. Ihmettelen, että mitä hyötyä siitä voisi olla, että soitin skaalaa kuvan 720p-muotoon, kun televisiossa kerran on omakin skaalain. Tekeekö se HDMI:n digitaalisuus siitä kuvasta niin ylivertaisen, vai onko se soittimen skaalain sitten niin paljon parempi kuin television? Vai onko nämä soittimet vain videotykkejä varten? Televisiohan skaalaa sen kuvan jokatapauksessa resoluutioon 1366x768, joten luulisi että parempi vaihtoehto olisi syöttää sille kuvaa alkuperäisessä resoluutiossa, kuin jo kertaalleen hieman isommaksi skaalattuna. Vai eikö näin ole? Kävin myös lukemassa tuosta HIFI-lehden soitintestistä, ja sen mukaanhan Scart- ja HDMI-kuvat tuntuivat olevan useimmissa malleissa ihan yhtä hyvät, joissain HDMI oli aavistuksen parempi ja Sonyssa Scart taas voitti HDMI:n. http://www.hifilehti.fi/hifijatkot/default.aspx?ff=189&d=56339&f=194 Tältä pohjalta, kannattaako siis hankkia tuollainen HDMI-lähtöinen soitin, vai saisiko samalla rahalla laadukkaamman SCART-kuvan?
Samsungit loistavat vakiona sinisine ledeineen aika kauas pimeässä huonessa. Ainakin HD860:ssä sinisyys on äkkiä poistettu. Takalevystä 3 ruuvia auki, virtakytkimen pikkuinen piirilevy irti (2kpl ruuveja) ja ledi tussataan mustaksi => tällöinen sinisen kevyt kajo näkyy läpi powernapista. Todennäköisesti ledin voi vetää sivuleikkureilla suoraan poikki, niin pääsee koko ongelmasta. Eikä punaisen ledin hävittäminen ole myöskään huono idea, koska se on samalla piirilevyllä. Ketään ei varmaan kiinnosta katsoa päältä pois olevan dvd-soittimen punaista lediä . Ja sitten kun aletaan konetta auki ruuvaamaan, niin otetaan ne virtakaapelit irti seinästä kuten muutkin piuhat. Ja suoritetaan kaikki toimivuustestit kannet paikallaan. -J
Yo. viesti siis viittaa Onkyo DV-SP404E:een, jossa: - on: HDMI (--> 720p, 1080i) - ei ole: 5.1 -lähtö (SACD, DVD-A) - mustana ja hopeisena. Onkos joku verrannut Onkyo DV-SP504E:aa esim. Denonin 1930:een? Pikaisen googletuksen perusteella DV-SP504E:n hintahaitari 350 eurosta ylöspäin, ainakin saksassa. Onkyo 504 on reilun kilon verran painavampi (3,7 kg) ja korkeudeltaankin 6 mm suurempi (435 x 81 x 309 mm). Denon 1930:n kanssa on ilmeisestikin yhteistä ainakin: - alumiininen etupaneli - skaalaava HDMI-lähtö (molemmissa v1.1?, Denonissa myös 1080p:ksi) - SACD- ja DVD-A -toisto (analoginen 5.1 -lähtö) - DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD-R/RW - DivX, MP3, WMA, JPEG, Video CD - säädettävä näytön kirkkaus - mustana ja hopeisena. Onkyoiden mahdollisista bugeista tai region freeksi saamisesta en tiedä yhtään mitään sanoa. Ilmeisesti Onkyon DVD-soittimien koneiston on Pioneerilta peräisin(?). Melko vähän on ainakin täällä ollut Onkyoista juttua. Käyttökokemusta ei ole, mutta nettiin ilmestyneessä pdf-manuaalissa sanotaan tälläistä: Onkyo DV-SP504E MP3/WMA/JPEG Compatibility • The DVD player can play/display MP3, WMA, and JPEG files recorded on CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R and DVD+RW discs. • Only the first eight characters of folder and track names (excluding the filename extension) are displayed. • The DVD player supports up to 255 folders and up to 255 files per folder. JPEG • JPEG files must have a “.jpg” or “.JPG” filename extension. • JPEG files must be less than 5 megabytes in size. • JPEG files up to 5,700 x 3,800 pixels are supported. DivX • This player can play DivX video files burned on CD-R discs. Dimmer: normal/dim/dimmer HDMI OUT supports the following video resolutions: • 720 x 480p (progressive), 60 Hz • 720 x 576p (progressive), 50 Hz • 1280 x 720p (progressive), 50/60 Hz • 1920 x 1080i (interlaced), 50/60 Hz "audio from SACD discs is not output by the HDMI OUT.", tämä homma onnistuisi vasta 'HDMI v1.2a':lla, ei siis vielä HDMI v1.1:llä. DD, PCM ja DTS tietenkin toistuvat myös HDMI:n kautta, ilmeisesti myös DVD-Audio. Vahvistimista esim. Yamaha RX-V2700:ssa on HDMI v1.2a. LAST MEMORY function (vain 6 levyä): • With the Last Memory function you can resume playback from where you left off even if the disc has been removed and the DVD player has been set to Standby. Last Memory also remembers the soundtrack and subtitle settings you were using.
Voisin tehdä noista tähän jo tulleista malleista sellaisen "yhdistelmä" ketjun, jos kukaan ei pane pahakseen. Hieman helpompi seurata kun ei tarvii kelailla hirveästi sivua. www.playerturbo.com
Onko tällä NS76H:lla havaittavissa voimakasta halo-ilmiötä, mitä hifi-lehti väitti olevan NS92V:n kanssa, etenkin HDMI-liitännän kaverina? Itelle saapuu alkuviikosta 76H ja HDMI:llä kiinni 40V2000:een.
Olen lukenut suurimman osan näistä arvosteluista tällä palstalla, mutta lähinnä nyt valinnan vaikeus on se suurin ongelma. Itsellä on tällä hetkellä Denon 1910 DVD-soitin, jossa on DVI-liitäntä. Uusi Panasonicin 50" plasmatv on tulossa tällä viikolla kotiin, joten uusi DVD-soitin on aika hankkia, HDMI-liitännän takia, sekä macroblockingin takia. Tuo macroblocking ottaa silmiin entistä enemmän nykyään, ja varmasti korostuu enemmän isommalla ruudulla verrattuna nykyiseen 42". Osaisitteko lonkalta suositella hintaluokassa 100-300 sopivaa DVD-soitinta. Katson vain DVD-leffoja, en kuuntele musiikkia. Panasonic S-99 on ehkä listan kärkipäässä, vai onko parempia vaihtoehtoja? HDMI-liitäntä on pakollinen, ja optinen äänilähtö.